Reis vanaf € 1769,-
Meer info / boeken
Vragen over deze reis?
Bel, WhatsApp, of mail ons vrijblijvend!

West Coast Steden, Nationale Parken & Pacific Coast Highway, 22 Daagse reis

 • Bezoek Hollywood en Beverly Hills
 • Bezoek van de bekende stranden van Californië, Santa Monica, Venice en Laguna Beach
 • Bezoek San Diego
 • Stukje historische route 66
 • Bezoek Grand Canyon
 • Bezoek Bryce Canyon
 • Bezoek Zion National Park
 • Bezoek Las Vegas
 • Bezoek Death Valley
 • Bezoek Sequoia National Park
 • Bezoek Yosemite National Park
 • Bezoek Sacramento, hoofdstad van Californië
 • Sonoma en Napa Valley, de bekende wijnvalleien
 • Bezoek San Francisco
 • Pacific Coast Highway
 • Verlenging van de reis is mogelijk 
Deze 22 daagse reis brengt u naar de diverse bezienswaardigheden die de West Kust te bieden heeft. Het is een perfecte combinatie van prachtige natuurparken en de bekende steden. De reis wordt afgesloten met een prachtige rit over de Pacific Coast Highway welke tot één van de mooiste kustwegen van de wereld wordt gerekend. 

Dagindeling

Dag 1:
U vertrekt vanaf Amsterdam, Brussel  of Düsseldorf. Bij aankomst in Los Angeles kunt u de gratis shuttle naar het auto verhuurbedrijf nemen waar een auto voor u klaar staat.
 
Het is een lange reis en door het tijdsverschil kunt u last hebben van een jetlag maar als u nog energie over heeft kunt u deze avond al wat van de stad gaan verkennen.
 
Dag 2:
U kunt een kijkje nemen in de weelde van Hollywood en Beverly Hills. Loop over de bekende “Walk of Fame” met alle sterren in de grond en neem een kijkje op Rodeo Drive, één van de duurste winkelstraten van de wereld.
 
Als optie kunt u Universal Studios bezoeken. Een pretpark gebouwd rondom de Studios van Universal waar u o.a. een tour kunt nemen langs de studios en kunt genieten van een aantal leuke attracties.
 
Dag 3:
Even lekker tot rust komen op de bekende stranden van Los Anges, Santa Monica en Venice Beach.  Santa Monica kreeg grote bekendheid door de televisie serie Baywatch en in Venice Beach is de fitness rage ontstaan.
 
U kunt een leuke fietstocht langs het strand van Santa Monica naar Venice Beach en terug maken. Hier proeft u de sfeer van “the beach life”.  U kunt er verder lekker shoppen of zelfs actief zijn bij de diverse gym obstakels op het strand.
 
Dag 4: 
Laguna Beach is een kustplaatsje in de gemeente Orange County. Laguna Beach beschikt over prachtige stranden en gezellige eettentjes en boetiekjes.
 
Deze dag kunt u lekker aan het strand doorbrengen, een mooie wandeling maken, een beetje shoppen en lekker eten. Als optie kunt u deze dag Surfen, Kajakken, jetskiën en / of paddle boarden.
 
Dag 5:
U verlaat Laguna Beach en vertrekt naar San Diego. Onderweg kunt u een stop maken in La jolla, een gezellig kustplaatsje onder de rook van San Diego. La jolla heeft prachtige stranden en leuke eet gelegenheden.
 
In San Diego kunt u diverse bezienswaardigheden bezichtigen zoals de USS Midway. Dit is één van de langst levende vliegdekschepen die nu als museumm geld en in de haven van San Diego ligt aangemeerd. U kunt Coronado Island bezoeken vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de stad San Diego. Verder is het zeker de moeite waard om een kijkje in “Old Town” te nemen, het oude hart van de stad.
 
Dag 6:
Deze dag kunt u op u gemak in San Diego spenderen. Het is mogelijk om als optie een bezoek aan San Diego zoo of Sea World te brengen.
 
Dag 7:
Deze dag kunt u het eerste Nationale Park van de reis bezoeken, het Joshua Tree national park. Het park wordt gekenmerkt door twee totaal verschillende woestijnlandschappen en de  "Joshua trees" plantensoort uit het geslacht Yucca, waar het park zijn naam aan dankt. In het park liggen een aantal leuke wandelroutes.
 
Na het bezoek aan Joshua Tree rijd u richting Laughlin, een klein gokstadje in de staat Nevada. Onderweg komt u nog in een klein dorpje, bestaande uit een tankstation, een postkantoor en drie inwoners, gelegen aan de historische route 66. Dit plaatsje is onlangs nog het decor geweest voor de video clip van Armin van Buuren. https://www.youtube.com/watch?v=BR_DFMUzX4E
 
Dag 8:
Vanuit Laughlin vervolgt u uw weg richting de Grand Canyon. Halverweg de route kunt u nog een korte koffie pause inlassen in een gezellig dorpje, wederom gelegen aan de historische route 66. U verlaat tevens de staat Nevada en komt in Arizona.
 
Bij aankomst in het Grand Canyon national park kunt u genieten van een aantal prachtige uitzicht punten en kunt u eventueel een leuke wandeling langs de rim van de canyon maken.
 
Als optie kunt u een schitterende helikopter vlucht over de Grand Canyon maken.
 
Dag 9:
Van het ene practige natuur verschijnsel naar het andere. Bryce Canyon, minder bekend dan de Grand Canyon maar zeker zo mooi! Bryce Canyon is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien worden de kalk- en zandsteenformaties langzaam geërodeerd en vormen zo de zogenaamde hoodoos.
 
Bryce Canyon is gelegen in de staat Utah.
 
Dag 10:
Van Bryce Canyon rijdt u naar het Zion National Park, wederom een prachtig natuur verschijnsel. De actievelingen kunnen deze dag een leuke wandeling in het park maken.
 
Na het bezoek aan Zion national park rijdt u door naar Las Vegas. 
 
Dag 11 en Dag 12:
In Las Vegas is veel te doen en te beleven. Deze twee dagen kunt u heerlijk tot rust komen bij het zwembad van  het hotel, kunt u gaan shoppen in één van de vele ( outlet ) shopping malls of kunt u een gokje wagen in de diverse casino’s waar Las Vegas om bekend staat. Er zijn diverse restaurants en uitgaans gelegenheden op loop afstand van het hotel. Geen zin om te lopen, geen probleem, er zijn voldoende taxi’s beschikbaar voor een lage prijs. Ook zijn er diverse shows welke zeer zeker de moeite waarde zijn!
 
Dag 13:
Dag 13 is de langste rit van de vakantie. U verlaat Nevada en komen terug in Californië. U kunt ervoor kiezen om door Death Valley, de heetste plek op aarde te rijden. Death Valley is gelegen in de Mojave woestijn. Death Valley bevat een divers woestijn omgeving van zoutvlaktes , zandduinen , valleien, canyons en bergen.
 
Dag 14:
Na de droge woestijn die u op dag 13 zag belandt u op deze dag in een compleet ander landschap. U bezoekt het Sequoia national park gelegen in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada in Californië. Het park dankt zijn naam aan de reusachtige mammoetbomen, de sequoia's die er groeien. In het park staat o.a. de boom met het grootste volume ter wereld, de General Sherman Tree met een geschat volume van 1.486 m3. De boom is zo’n 2200 jaar oud en 84 meter hoog. Een kijkje bij deze boom is zeer zeker de moeite waard!
 
Dag 15:
U spendeerd een dag in het Yosemite National Park. Hier kunt u ervoor kiezen om het rustig aan te doen en op u gemakt te genieten in de natuur of u kunt een leuke wandeling maken op één van de vele wandelroutes waarover het park beschikt. De echte fanatiekelingen kunnen “Half Dome” beklimmen. Half Dome is Yosemite's meest herkenbare rotsformatie. Hij reikt meer dan 1444 meter boven het dal uit en heeft een hoogte van meer dan 2694 meter boven het zeeniveau. Het is een pittige tocht maar zeer zeker de moeite waard! https://www.youtube.com/watch?v=l_D5zouojSY
 
Dag 16:
Onderweg van Yosemite naar San Francisco kunt u Sacramento bezoeken. Sacramento is de hoofdstad van Californie. Hier staat o.a. het Capitool van Californië waar de gouverneur van Californië zijn kantoor heeft.  Na het bezoek aan de stad rijdt u door de wijn valleien van Nappa en Sonoma Valley waar u eventueel een wijnhuis kunt bezoeken en om heerlijke wijn te proeven!
 
Vervolgens komt u over de bekende Golden Gate Bridge de stad binnen gereden. Het is zeer zeker de moeite om hier een korte stop te maken zodat u een stukje op de brug kunt lopen en wat foto’s kunt maken. 
 
Dag 17:
Deze dag kunt u de diverse bezienswaardigheden van de stad San Francisco bekijken. China town, Fisherman’s wharf en Union Square zijn de moeite waard om een kijkje te nemen. Ook is een ritje in de oude bekende “cable card” van de stad een must!
 
Als optie kunt u een rondleiding door de gevangenis Alcatraz nemen.
 
Dag 18:
Als u nog niet genoeg heeft van San Francisco kunt u deze dag nog rustig in de stad doorbrengen alvorens u naar Monterey vertrekt.  Monterey is een mooi kust dorpje gelegen aan de Pacific Coast Highway met leuke restaurantjes en barretjes.
 
Dag 19:
U rijd van Monterey naar Pismo Beach over de Pacific Coast Highway. De Pacific Coast Highway wordt als een van de mooiste kustwegen van de wereld genoemd! Het is een prachtige route waar u geregeld een stop kunt inlassen om van het uitzicht te genieten.
 
U kunt als optie deze dag Hearst castle bezoeken. Hearst Castle is een historisch landhuis nabij San Simeon in San Luis Obispo County. Het landhuis werd tussen 1919 en 1947 naar ontwerpen van Julia Morgan gebouwd voor de krantenmagnaat William Randolph Hearst. Hearst overleed in 1951 en in 1957 schonk de Hearst Corporation het landgoed aan de staat Californië. Sindsdien stelt de staat het landgoed en de kunstcollectie erin tentoon voor het publiek. Hearst Castle is erkend als National Historic Landmark en trekt jaarlijks ongeveer een miljoen bezoekers.
 
Dag 20:
Er zijn diverse mogelijkheden voor deze dag. Zo kunt u lekker van het strand genieten of een buggy huren en door de zand duinen crossen van Pismo Beach. Op weg naar Los Angeles ligt een groot outlet shopping centrum dus daar kunt u nog wat inkopen doen. Maar u kunt er ook voor kiezen direct naar Los Angeles te rijden en daar bijvoorbeeld nog een bezoek te brengen aan Universal Studios.
 
Dag 21:
Helaas zit de vakantie er alweer op. Deze dag vliegt u retour vanaf het vliegveld in Los Angeles.
 
Dag 22:
Aankomst Amsterdam / Brussel / Düsseldorf
Door het tijdsverschil komt u een dag later aan op de plaats van bestemming.

Excursies:

 • Rondrit door Beverly Hills en Hollywood waar u krijgt te zien waar de bekende sterren wonen. 
 • Fietstocht Santa Monica en Venice Beach
 • Surfen $100,- ( inclusief Surfboard, Wetsuit en instructeur ) 
 • Mountainbiken
 • Jetskiën
 • Paddle boarden
 • Kajakken
 • San Diego zoo
 • Sea World
 • Helikopter vlucht Grand Canyon
 • Alcatraz

Hotels:

Goedkoopste optie: Voor de mensen die zo goedkoop mogelijk naar USA willen boeken we de goedkoopste hotels. We zoeken alsnog naar de beste hotels in de goedkoopste prijs klasse maar kunnen geen garanties geven over het aantal sterren, locaties en waarderingen.

Goede middenklasse: hotels  2.5 t/m 4 sterren hotels ( aantal sterren afhankelijk van de locatie in de steden meer opties dan bij de nationale parken ) allemaal een minimale waardering van 3.8 op schaal van 5.0

Exclusief: Goede luxe 3.5 t/m 5 sterren hotels hotels ( aantal sterren afhankelijk van de locatie in de steden meer opties dan bij de nationale parken ) allemaal een minimale waardering van 4.0 op schaal van 5.0

VIP: Goede luxe 3.5 t/m 5 sterren hotels op basis van suites en/of kamers met uitzicht. hotels ( aantal sterren afhankelijk van de locatie in de steden meer opties dan bij de nationale parken ) minimale waardering van 4.0 op schaal van 5.0

  
Reis vanaf € 1769,-
Meer info / boeken

Informeer of boek naar "West Coast Steden, Nationale Parken & Pacific Coast Highway, 22 Daagse reis"